Teknolojik Bilgiye Ulaşmanın En Teknolojik Yolu

5 Nisan 2013 Cuma

DMCA Nedir?


dmca-nedir,dmca
DMCA Nedir ? İçeriğimiz Nasıl Korunur ?
 Özgün bir makale yazdınız.Sitenizin SEO durumu iyiye gidiyor.Herşey yolunda.Ancak o da ne ? birisi sizin içeriğinizi çalmış.Ve kendi linklerini ekleyerek düzenlemiş.Tabii ki bu kimsenin hoşuna gitmez.

İçerik çalınması özellikle rekabetli kelimelerde çoktur.Mesela haber sitelerinde çok fazla çalınma olayı olur ki bu kaçınılmazdır.Ancak google için bunu ayırt etmek pek de zor olmayacaktır.Hele ki yeni sistemler sayesinde.DMCA da bu sistemlerden birisidir.Açılımı 'Digital Millennium Copyright Act ' dir.İçeriklerinizin çalınmasına karşı çok iyi bir sitedir.Yani kaybettiğiniz değeri fazlasıyla alırsınız.Ki çalan kişi de bunun cezasını çeker.Google filtreye girebilir.Hatta çok fazla yaptıysa direk sandbox'ı boylayabilir, kaçınılmazdır.

Sitenizden çalınan içeriğin, diğer siteye pek bir yararı olmaz.Sonuçta google özgün içeriği sever.Ancak bazen öyle şeyler olur ki, google bu içeriği o sitenin yazdığını zanneder.Yani siz o kadar yazarsını ancak, çalan kişi durumuna düşersiniz.Seo'su iyi olmayan sitelerde hızlı index yoktur, bu nedenle içeriğiniz çalındığında o kişi özgün yazmış gibi görünebilir.Hızlı index bu bakımdan çok önemli bir seo aracıdır.

DMCA, sitelerdeki kopya içerikleri tespit eder.Mesela benim taratmam sonucunda webmaster sitelerindeki içeriklerim çıktı.Birkaç tane de başka bloglarda içeriklerim varmış.Onlara da diyecek birşey bulamıyorum.Artık google'a da şikayet ediyorum zaten, elimden geldikçe.Ben de dmca kullanmaya başlayacağım.Gerçekten güzel bir sisteme benziyor.Çünkü kopya içerik ile bir yere varılamaz.Yani google er geç anlayacaktır neyi ne olduğunu.Tabii ki bunu hızlandırmak da sizin elinizde.Google hak ihlali diye aratarak, spam içerik ihbarında bulunabilirsiniz.Ancak burada elinizde çeşitli belgeler vs. olması gerekmektedir.Yani sizin yazdığınızın kanıtlanması gereklidir.DMCA böyle bir şart aramaz.Kim daha erken yazdıysa o siteyi esas alır.Diğerlerine de bu şekilde davranır.

dmca-nedir,dmca,dmca-kayit
Ancak dediğim gibi, sitenizde index sorunu varsa sıkıntı yaşarsınız.Bütün içeriğinizin index alması gereklidir.Hemde hızlı bir şekilde.Bunu da aşarsanız ortada hiçbir sorun kalmayacaktır.Öncelikle dmca'ya kayıt olarak başlayabilirsiniz.Buraya tıklayarak kayıt sayfasına gidebilirsiniz.Kayıt bölümünde isminizi, mail adresinizi falan soruyor.Tamamen ücretsiz bir sitedir.Yani bütün sorgulamaları vs. ücretsiz olarak yapabilirsiniz.Ancak içerik silme hakkınız 1 kereliğe mahsusdu sanırım.Diğer silme işlemlerinde ücret ödemeniz gerekiyor.Kayıt işleminden sonra sitenizi, üstteki arama çubuğuna yapıştırıp scan tuşuna basın.Tarama yapıldıktan sonra kopya içerikleriniz veya sizin sitenizden yapılan copy/paste ortaya çıkacaktır.

İsterseniz dmca'nın logosunu sitenize yerleştirebilirsiniz.Bu şekilde hem görsel olarak iyi bir site oluşturmuş olursunuz.Hem de güvenli bir şekilde makalelerinizi yazabilirsiniz.Özellikle seo sektöründe şart olan bir sitedir.

Bu yazımız da buraya kadardı.Bir önceki makalemizde blogger seo ayarları gibi önemli bir konuya değindik.Makalemizi okuyabilir, ayarlamaları yapabilirsiniz.İyi çalışmalar.
Paylaşmak Güzeldir
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 yorum

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011 Prof. Dr. Web
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top