Teknolojik Bilgiye Ulaşmanın En Teknolojik Yolu

27 Kasım 2012 Salı

Türkojan 4 Kullanımı

Turkojan 4.0 Yardım
Turkojan Nedir ?

Turkojan Microsoft Windows tabanlı işletim sistemlerini yönetim ve denetim amaçlı olarak kullanılabilecek bir uzaktan yönetim programıdır. Program yardımı ile bağlandığınız makinaları kolaylıkla kontrol edebilirsiniz. Bağlandığınız bilgisayarın ekran ve klavyesini kendi bilgisayarınız gibi kullanabilirsiniz.Yine uzak bilgisayarın web kamerasından görüntü alabileceğiniz gibi uzak bilgisayardaki ses iletişimini de takip edebilirsiniz.Bu özellikler sayesinde çalışanlarınızı ve çocuklarınızı takip edebilir,zararlı ya da işyerindeki verimliliği düşüren siteleri program marifetiyle yasaklayabilirsiniz.Ancak tüm bu işlemleri yapabilmeniz için lisanslı sürüme sahip olmalısınız. Lisanslı sürüm yanlızca şirket tüzel kişiliklerine ve internet cafe sahiplerine satılmaktadır. Download bölümünden indireceginiz deneme sürümü ile yanlızca kendi bilgisayarınız uzerinde denemeler yapabilir, programı ve özelliklerini tanıyabilirsiniz.
Turkojanı bilgisayarıma nereden indirebilirim?
Turkojanı buradan bilgisayarınıza indirebilirsiniz.

İndirmek için linke tıklıyorum ancak program inmiyor,ne yapabilirim ?

Programın tüm kullancılara açık olan sürümü Antivirus programınızca zararlı bir yazılım olarak algılanabildiği için bilgisayarınıza indirmenize izin vermeyebilir. Programımızda bilgisayarınıza zarar verebilecek herhangi bir kod bulunmamaktadır,bu nedenle antivirus programınızı kapatıp tekrar deneyin,bununla birlikte Turkojan Private Edition satın almanız önerilir.
Turkojanı bilgisayarıma indirdim şimdi ne yapmalıyım ?

Programı kullanabilmeniz için birtakım ayarlamalar yapmalısınız.- Eğer Telekomdan sabit ip almamışsanız, modeminizi ya da bilgisayarınızı her kapattığınızda ip adresiniz değişeceğinden uzak bilgisayarda açtığız server işlevini yitirecektir.Bu durumda ip yönlendirmeye ihtiyacınız var demektir, No-ip veya DynDNS servisleri bu iş için idealdir.
- Son olarak Turkojan'ın editör bölümünden bağlanmak istediğiniz pc de çalıştıracağınız serveri hazırlamalısınız.
- İlk olarak, programın bağlandığınız bilgisayar ile veri alışverişini sağlaması için modeminizin 15963 numaralı TCP portunun açık olması gereklidir.
Turkojanı bilgisayarıma kurdum ancak antivirüs programım bu programın virüslü olduğunu söylüyor, bu programda virüs var mı ?
Programın tüm kullanıcılara açık olan sürümü Antivirüs programınızca zararlı bir yazılım olarak algılanabildiği için bilgisayarınıza kurmanıza izin vermeyebilir. Programımızda bilgisayarınıza zarar verebilecek herhangi bir kod bulunmamaktadır, bu nedenle antivirüs programınızı kapatıp tekrar deneyin. 
Modemimin 15963 numaralı portunu nasıl açarım ?
Modeminizin 15963 numaralı portunu açmak için, tüm modemlerin resimli olarak anlatıldığı dokumanlara bakmanız yeterli olacaktır.
Verdiğiniz adreste benim Modemimin resimli anlatımı yok, ne yapmalıyım ?
Öncelikle aklınızda fikir oluşması açısından diğer modem anlatımlarından bir kaçını inceleyin, yine de portlarınızı açamazsanız Satis islemleriyle ilgili sayfamızdaverdiğimiz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz, mailinize en kısa sürede yanıt alacaksınız. 
Port açıcam ancak modemimin sayfasına girmek istediğimde şifre hatalı diyor, yani standart şifreyi kabul etmiyor, ne yapmalıyım. ? 
Modeminizi resetleyerek fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Bunun için modemin arkasında bulunan deliğe iğne türü bir şey ile 8-10 sn. basılı tutmanız yeterlidir.
Anlatılanları yaptım, 15963 nolu portun açılıp açılmadığın nasıl anlarım ?
Turkojan clientin ayarlar bölümünde bulunan Port Test edici ile portlarınızı test edebilirsiniz. Ancak test ederken Turkojan client deaktif olmalıdır.
No-ıp veya DynDNS servislerine neden üye olmalıyım ? Bu üyelik işlemini nasıl gerçekleştirebilirim ? 
Eğer ADSL kullanıyorsanız modeminizi ya da bilgisayarınızı resetlediğiniz takdirde ip adresiniz (telekomdan statik ip almadıysanız) değişecek bur durumda bağlandığınız bilgisayarda kurulu olan server işleyivini yitirecek ve o bilgisayarla tekrar bağlantı kurmanız mümkün olmayacaktır. Çünkü server oluştururken belirlediğiniz ip adresi değişmiş olacaktır. Bu durumda imdadınıza No-ip ve DynDNS servisleri yetişiyor. Kullanması ve yapılandırması çok kolay olan bu servisler sayesinde, ip adresiniz değişse bile sistemin size atadığı dns adresi ile serveriniz çalışır halde kalmaktadır. Karışık gibi görünebilir, ancak video anlatımını gördüğünüzde basitliğine siz de şaşıracaksınız.
15963 no'lu Portu açtım, no-ip veya DynDNS servisine üye oldum, şimdi ne yapmam gerekiyor ?
Şimdi yapmanız gereken Turkojan Clienti açarak, bağlanmak istediğiniz bilgisayarda çalışması gereken serveri hazırlamaktır. Bu konuda buradaki videolu anlatımdan faydalanabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken iki önemli husus bulunmaktadır. Öncelikle Turkojanın tüm kullanıcılara açık olan sürümü zamanla Antivirüs programlarınca yararlı bir yazılım olarak algılanabildiği için Antivirüs programınız tamamen kapalı veya kaldırılmış olmalıdır. Yine server hazırlarken DNS-İP bölümüne No-ip veya DynDNS servisinden aldığınız adresi yazmalısınız. 
Anlatıldığı gibi Editörden server hazırladım ancak serveri kaydettiğim yerde göremiyorum. Neden ?
Programın kullanıcılara açık olan sürümü Antivirüs programınızca zararlı bir yazılım olarak algınabildiği için Antivirüs programınız serveri engelliyor olabilir. Bu sorunun da çözümü Antivirüs programınızı tamamen kaldırmaktır.
Serveri hazırladım, ancak MSN veya mail yolu ile bağlanacağım bilgisayara göndermeye çalıştığımda hata veriyor, ne yapmalıyım ? 
Hazırladığınız server, .exe uzantılı bir uygulamadır ve bu tür uygulamaları sıkıştırmadan msn yada mail yolu ile yollayamazsınız. Bu nedenle serveri Winrar, Winzip veya Windowsun Sıkıştırılmış Klasör, vs. programları ile sıkıştırdıktan sonra rahatça yollayabilirsiniz.
Anlatılanları tümüyle yaptım, serveri denemek için arkadaşıma yolladım ancak hala bağlanamadım, ne yapmam gerekiyor ? 
Programın tüm kullanıcılara açık olan sürümü Antivirüs programlarınca zararlı bir yazılım olarak algılanabildiği için bağlanmak istediğiniz bilgisayara yolladığınız serverin çalışması Antivirüs programlarınca engellenmiş olabilir.
Kendi bilgisayarımda ve deneme yapacağım bilgisayarda Antivirüs programları kapalı ancak hala bağlanamadım, ne yapmalıyım ? 
Bazı Antivirüs programları kapalı konumda olsalar dahi zararlı gördükleri uygulamaların çalışmasına izin vermemektedir. Bu sebeple siz ve arkadaşınız Antivirüs programını tamamen kaldırmalısınız. Tabi diğer 4. maddedeki işlemleri eksiksiz yaptığınızı varsayıyoruz.
Server çalıştırdığım bilgisayara bağlandım ancak hiçbir işlem yapamıyorum,neden ? 
Tebrikler.. Uzak bilgisayarda de işlem yapabilmek için, alt kısımdaki listeden ip adresine çift tıklamalasınız. Sol menüdeki komutları kullanarak işlemler yapmaya başlıyabilirsiniz.
Turkojan 4 Private Edition satın almak istiyorum. Ne kadar ücret ödemeliyim, ne yapmam gerekiyor ? 
Satisla ilgili sayfamizda verdiğimiz mail adresinden bize ulaşabilirsiniz, mailinize en kısa sürede yanıt alacaksınız. Şirket tüzel kişisi olduğunuzu veya internet cafe sahibi olduğunuzu belgelediğinizde size Turkojan 4 satışı yapılabilecektir.
Programı hukuka aykırı olarak kullanmamak için nelere dikkat etmeliyim ? 
Programı kullanmadan önce mutlaka ülkenizdeki yasal mevzuatı incelemeniz gerekmektedir.Türkiye açısından bir değerlendirme yapmak gerekirse : Hukuka aykırı olarak bilişim sistemine erişim sağlanması cezai yaptırıma tabi tutulmuştur.Kural olarak bağlanacağınız bilgisayarın sahibinin rızası yok ise yapılan mudahale suç teşkil edecektir. Zaten deneme sürümü ile herhangi bir uzak bilgisara izinsiz baglanabilmeniz olanaksızdır. Paralı sürümde ise gerekli bilgilendirmeyi yaparak bağlanabilirsiniz,bu durumda olası bir hukuka aykırılık iddiasını bertaraf etmek için Yardım Modunu kullanmanız önerilmektedir.İşyerinizde size ait bilgisayarları bu program vasıtasıyla denetleyebilirsiniz,ancak özel hayatın gizliliğini koruma açısından bu hususta çalışanlarınızı önceden bilgilendirmeniz yerinde olacaktır.Yine internet kafe sahiplerinin program vasıtasıyla bilgisayarları kontrol etmesi ya da ebeveynlerin velayeti altında bulunan çocukları kontrol etmesi hukuka aykırı olmayacaktır.Bazı mahkeme kararlarında evlilik birliği içinde aldatıldığından şüphelenen eşin bu gibi denetimlerde bulunması hukuka uygun bulunmaktadır.Bu gibi örnekleri çoğaltmak mümkündür,hukuka aykırılığın ortadan kalkması için aranan ölcüt kamusal ya da özel nitelikte üstün bir menfaatin bulunmasıdır.Bu hususta programı kullanmadan once avukatınızdan ya da bir hukuk bürosundan görüş almanız yerinde olacaktır. Programın hukuka aykırı olarak kullanılmasından sadece sizin sorumlu olacağınızı belirtmek ister,bu konuda titiz davranmanızı tekrar öneririz.

BU BİLGİLERİN KAYNAĞI  http://www.turkojan.com/ SİTESİNDEN ALINTIDIR
  
Paylaşmak Güzeldir
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 yorum

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011 Prof. Dr. Web
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top