Teknolojik Bilgiye Ulaşmanın En Teknolojik Yolu

18 Ocak 2013 Cuma

Gençler iPhone Değil Galaxy S3 Tercih Ediyorlar


Son günlerde Android akıllı telefonların altın günlerini yaşaması gençlerin telefon ve tablet tercihlerini de etkilemiş gibi görünüyor. Android 4.2 Jelly Bean ile birlikte neredeyse kusursuz hale gelen Android işletim sistemi, Apple’ın iOS’una karşı uzun süredir verdiği mücadeleyi kazanmaya yakın görünüyor.
Buzz Marketing Group’dan Tina Wells’in yaptığı araştırmalara göre Samsung Galaxy serisi akıllı telefonlar ve tabletler ile Microsoft’un Surface tableti son dönemlerde gençler tarafından iPhone ve iPad’e göre çok daha sıkı şekilde takip ediliyor ve bu Apple’ın inovasyon konusunda geri kalmasından kaynaklanıyor.
Elbette Galaxy serisinin bu galibiyetinde Samsung’un son zamanlarda reklam ve pazarlama çalışmalarında oldukça agresif bir yöntem izlemesinin, gençleri hedeflemesinin ve iPhone/iPad ürünlerinin yaşlı ve orta yaşlı kesime hitap ettiğini kendi reklamlarında öne çıkarmasının oldukça büyük payı var.
Google ise Android’i geliştirirken Gingerbread sürümünden sonra ortaya koyduğu Ice Cream Sandwich veJelly bean ile işletim sistemine çok büyük görsel ve işlevsel farklılıklar getirdi. Önceleri oldukça çirkin olarak nitelendirilen Android Google’ın bu çalışmaları neticesinde artık hoş görünümlü ve yüksek performanslı bir işletim sistemi.
Ancak Apple iOS’u geliştirirken büyük değişimlere gitmediği için ilk çıktığından beri aldığı yolun fark edilmesi çok daha zor durumda ve her yeni iPhone bir öncekinin daha ince ve hafif versiyonu olarak görülmeye başlandı.
Beklentileri karşılamayan iPhone 5’in ardından Apple’ın bir sonraki modelde hangi değişiklikleri yaparak gençleri yeniden kendi tarafına çekeceğini önümüzdeki günlerde takip etmeye devam edeceğiz.
Paylaşmak Güzeldir
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

1 yorum

  1. Ben insanlar iPhone ve Galaxy hem seviyor. Kendimi iPhone kullanarak ve aynı zamanda Samsung Galaxy S3 satın almak istiyorum. iphone en ucuz

    YanıtlaSil

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011 Prof. Dr. Web
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top