Teknolojik Bilgiye Ulaşmanın En Teknolojik Yolu

8 Haziran 2013 Cumartesi

Air Conflicts İncelemesi


Air Conflicts: Secret Wars İncelemem

Air Conflicts: Secret War (Kısaca AC), Birinci ve İkinci Dünya savaşını harmanlayan bir senaryoya sahip. Bir profil yaratıp oyuna girdiğimiz zaman bize Dorothy Derbec’in anlatımıyla bir adet resimden oluşan sinematik karşılıyor. Basit anlatımdan sonra kendimizi ana menüde buluyoruz. Oynayabileceğimiz üç ana başlık var; Senaryoİt dalaşı (Dogfight) ve Multiplayer.

Senaryo yedi farklı senaryoda, 40’ın üstünde görevden oluşuyor. Görevler genel olarak alışılagelmiş yapıda seyrediyor; düşman uçaklarıyla kapışma, keşif, bombalama, gizli göreve çıkma gibi çeşitli varyasyonlar var. Yapım içinde Operation Belt, Neretva Köprüsü Savaşı gibi tarihsel olaylar da yer alıyor. Dogfight kısmında ise Fly&DieTime Attack veKill Limit başlıklarıyla üç farklı oyun modu bulunuyor. Bu modlarda da düşmanları harcamaya çalışıyoruz. 

Air Conflicts: Secret Wars İncelemem

Size tavsiyem, görev yapmadan önce Dogfight bölümünde kendinizi geliştirmeniz. Ayrıca görev yaparken her bir yeni görevde düşman pilotlar oldukça güçleniyorlar.

Her görev başında seçebileceğimiz uçaklar var ve bu noktada bir özellik daha devreye giriyor: Simülasyon ve Arcade kontrol. Gamepad ve fare ile arcade kontroller, klavye üstünden ise biraz daha opsiyon sunan simülasyon kontrol var. Klavye kontrolleri simülasyon olarak geçiyor. Klavye ile kontrol de ben zorlandım. Yön tuşları ile uçağınızı kontrol ederken mermilerden kaçarken veya ani hareketler yaparken gerçekten başınız dönüyor.


Oyunun bazı bölümlerin de göze çarpan ve "Hadi be oradan öyle iş mi olur?" dedirten olaylar yok değil. Uçağınız yerde iken yanlışıkla bomba atarsanız uçağınız patlamıyor sadece bu da değil. Hedef işaretiyle alakası olmasa bile düşman uçaklarını rahatlıkla vurup, imha edebiliyorsunuz. Havada uçarken motoru aniden durdurup tekrar çalıştırmak da saçma geldi bana. Daha gerçekçi yapılabilirdi. Ancak yapım tarihine bakılarak bu oyundan daha fazla şey beklenmesi garip aslında.

Ses efekti bakımından biraz zayıf ancak müzikler gayet hoş. Ayrıca dikkatinizi bir noktaya çekmek istiyorum AC' de "Constantinople" ismi ile İstanbul da yer alıyor.

Air Conflicts: Secret Wars İncelemem


0 - Adrenalin: Oyunu ağırlaştırıyor ve düşmanlarınızı avlamayı, hedef bölgeleri bombalamayı kolaylaştırıyor.
Shift - Power: Oyunda uçağınızın hızını bununla arttırıyorsunuz ve aynı tuş ile uçağınızı havalandırıyorsunuz.
Ctrl - Power: Oyunda uçağınızın hızını bu tuş ile düşürüyor ve tekrar aynı tuş ile uçağınızı indirebiliyorsunuz.
Space - Shoot: Dilerseniz farenizin sol tuşu ile ateş edebilir dilerseniz de space tuşu ile ateş edebilirsiniz.
C - Camera: Bu tuş ile kamera açınızı ayarlayabilirsiniz.
W,A,S,D - Camera: Uçarken arkanıza, altınıza, sağınıza ve solunuza bakmak isterseniz bu tuşları kullanabilirsiniz.


Air Conflicts: Secret Wars İncelemem

Air Conflicts: Secret Wars İncelemem

Air Conflicts: Secret Wars İncelemem

Air Conflicts: Secret Wars İncelemem
Paylaşmak Güzeldir
  • Share to Facebook
  • Share to Twitter
  • Share to Google+
  • Share to Stumble Upon
  • Share to Evernote
  • Share to Blogger
  • Share to Email
  • Share to Yahoo Messenger
  • More...

0 yorum

:) :-) :)) =)) :( :-( :(( :d :-d @-) :p :o :>) (o) [-( :-? (p) :-s (m) 8-) :-t :-b b-( :-# =p~ :-$ (b) (f) x-) (k) (h) (c) cheer

 
© 2011 Prof. Dr. Web
Designed by BlogThietKe Cooperated with Duy Pham
Released under Creative Commons 3.0 CC BY-NC 3.0
Posts RSSComments RSS
Back to top